Shpërndaje:

NJOFTIM PËR SHTYP

Tiranë, 15 nëntor 2022

Në takimin e 14-të të Këshillit Drejtues në nivel ministror, morrën pjesë Ministrat dhe zëvendësministrat e Rajonit, të cilët janë përgjegjës për Reformat e Administratës Publike të ReSPA-së: Aleksandar Bajdevski – zëvendësministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Milva Ekonomi – sekretare shtetërore e Standardeve të Shërbimeve të Republikës së Shqipërisë, Josip Grubesha – ministër i Drejtësisë së Bosnjës dhe Hercegovinës dhe Marash Dukaj – ministër i Administratës Publike të Malit të Zi, si dhe përfaqësues të lartë të Komisionit Evropian dhe anëtarë të Këshillit Drejtues të ReSPA-së.

Shkup, 14 nëntor 2022

Në konferencën e sotme ndërqeveritare me Republikën e Shqipërisë, e cila krijoi mundësi për thellimin e partneritetit reciprok, u nënshkrua Memorandumi i Bashkëpunimit në sferën e inovacioneve dhe teknologjive.

Memorandumin e nënshkroi ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti dhe zëvendëskryeministrja, njëkohësht dhe ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë së Republikës së Shqipërisë – Belinda Balluku.

Shkup, 11 nëntor 2022

Në procesin e krijimit të një strategjie të suksesshme të sigurisë kibernetike, lind nevoja për të përcaktuar qëllimet e sigurisë dhe për të përcaktuar nëse përgjegjësitë janë caktuar siç duhet në ruajtjen e sigurisë dhe ndërtimin e një Interneti të sigurt për shtetin dhe qytetarët tanë.

Për të pasur një strategji të suksesshme, është e nevojshme të krijohet ajo në partneritet dhe në përputhje me të gjithë aktorët e shoqërisë sonë.

Beograd, 10 nëntor 2022
 
Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti, mori pjesë në Konferencën e tretë Rajonale “Qytetarët në radhë të parë”, që u zhvillua në Beograd, duke sjellë së bashku vendet e Ballkanit Perëndimor nën qëllim të zgjerimit të dialogut në krijimin, hartimin dhe zbatimin e politikave gjithëpërfshirëse, si dhe reformave në proces të demokratizimit dhe tranzicionit, në mënyre që të plotësojmë nevojat e qytetarëve.

 

Shkup, 9 nëntor
 
Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti, sot ka pasur një takim pune me Darko Dimovski- Kryetar i Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë dhe Lubisha Karanfilovski, kryetar i Sindikatës së Pavarur për Shëndetësi, Farmaci dhe Mbrojtje Sociale.

 

Shkup, 4 nëntor 2022
 
Sot u mbajt takimi i Këshillit ekonomiko-social, ku ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti, mori pjesë bashkë me zv. Kryeministrin për çështje ekonomik- Fatmir Bytyqi, Ministrin të Financave-Fatmir Besimi dhe Ministren për punë dhe politikë sociale- Jovanka Trençevska.

 

Shkup, 3 nëntor 2022
 
Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti, sot u takua me përfaqësues të Agjencisë për mbikëqyrje të financimit kapital të sigurimit pensional.

 

Shkup, 03 nëntor 2022
 

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti dhe rektori i Universitetit të Evropës Juglindore (UEJL) – Abdylmenaf Bexheti, sot nënshkruan Memorandum Bashkëpunimi.

 

Shkup, 03 nëntor 2022

Sot, u realizua takim punе ndërmjet ministrit të Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti dhe kryetarit të Sindikatës së Pavarur të Arsimit, Kulturës dhe Shkencës (SASHK) – Jakim Nedellkov.

Pages