Shpërndaje:

NJOFTIM PËR SHTYP

Shkup, 20 maj 2022

Sot ministri Aliti e përshëndeti punën e suksesshme dhe të mundimshme që është arritur deri më tani me Grupin punues për siguri kibernetike të infrastrukturës kritike, ku iu falënderua ekipit të USAID CIDR-DAI për ndihmën dhe përkrahjen teknike dhe ekspertuese.

Shkup, 18 maj 2022

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, sot kishte fjalimin hyrës në Konferencën Ndërkombëtare të të Dhënave të Hapura, me temë: ,,Të dhënat dhe kultura e hapjes”, organizuar nga Fondacioni për Internet dhe Shoqëri ,,Metamorfozis“, në suaza të projektit të USAID-it për pjesëmarrje qytetare.

Ohër, 17 maj 2022

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, sot morri pjesë në ,,Konferencën Ndërkombëtare Rregullatore 2022” në Ohër, nën organizimin e Agjencisë së Komunikimeve Elektronike (AKE).

Shkup, 16 maj 2022

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës - Admirim Aliti, sot realizoi takim pune me drejtoreshën e Drejtorisë së Doganave – Sllavica Kutirov dhe me zëvendësdrejtorin e Drejtorisë së Doganave - Muharrem Asani.

Shkup, 13 maj 2022

Ministria e shoqërisë informatike dhe administratës në bashkëpunim me SIGMA organizoi punëtori për përgatitjen e Strategjisë për reforma në administratën publike (2023-2030).

Paris, 12 maj 2022

Ekspertët digjitalë, liderët politikë dhe bartësit kryesorë të vendimeve publike, ishin pjesëmarrës të 'Paris Cyber Summit’, në të cilin u drejtua ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti.

Më datë 09 maj 2022, u mbajt tryeza e rrumbullakët me temë: ,,Përshtatja e Metodologjisë ekzistuese mbi Vlerësimin e Ndikimit të Rregullores dhe përmirësimi i funksionimit të tërësishëm të sistemit mbi Vlerësimin e Ndikimit të Rregullores”, nën organizimin e Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës, si ministri përgjegjëse mbi udhëheqjen e procesit të Vlerësimit të Ndikimit të Rregullores (VNRR) dhe SIGMA-së.

Takimi i 18-të i Nënkomitetit për Inovacion, Shoqëri Informatike dhe Politikë Sociale, u mbajt më datë 28 prill 2022, kryesues i këtij takimi nga ana e Republikës së Maqedonisë së Veriut ishte Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, ndërsa nga ana e Komisionit Evropian ishte Alberto Cammarata, zëvendës-shef i Njësisë për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, në Drejtorinë e Përgjithshme për Fqinjësi dhe Negociata për Zgjerimin e Bashkimit Evropian.

Shkup, 03 maj 2022

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatiek dhe Administratës - Admirim Aliti, sot realizoi takim pune me ambasadoren e Mbretërisë së Suedisë - ekselencën e saj Kristin Forsgren Bengtsson.

Pages