Shpërndaje:

NJOFTIM PËR SHTYP

Shkup, 17.06.2022

Ministri i shoqërisë informatike dhe administratës (MSHIA), Admirim Aliti, sot ka pritur në takim pune drejtorin e Entit Shtetëror për Revizion, Maksim Acevski.

Shkup, 17.06.2022
 
Në punëtorinë e organizuar nga ReSPA( Shkolla regjionale për administratë publike) në të cilën u diskutua për modelin CAF2020, ministri i shoqërisë informatike dhe administratës (MSHIA), Admirim Aliti i përshëndeti të pranishmit dhe theksoi ndërmjet tjerash se MSHIA është prijatare në zbatimin e modelit CAF2020.
 

Talin, 15 qershor 2022

Siguria kibernetike dhe praktikat më të mira evropiane ishin temat e fokusit të takimit të sotëm të Forumit të Sigurisë Digjitale të Ballkanit Perëndimor të zhvilluara në Talin të Estonisë, takim në të cilin morri pjesë edhe Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës - Admirim Aliti.

 

Talin, 15.06.2022
 
Ministri për shoqëri informatike dhe administratë (MSHIA), Admirim Aliti, sot në margjinat e konferencës Forumi për Siguri Digjitale Ballkani Perëndimor, u takua me Linnar Viik, anëtar i këshillit për këshillim digjital të presidentit të Estonisë, mr. Alar Karis si dhe themelues i EGA (E-Governance Academy).

 

Talin, 15.06.2022
 

Ministri për shoqëri informatike dhe administratë (MSHIA), Admirim Aliti, sot në margjina të konferencës Forumi për Siguri Digjitale Ballkani Perëndimor që po mbahet në Talin të Estonisë, u takua me ambasadoren për digjitalizim të Estonisë, shkëlqesinë e saj, Nele Leosk.

Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC- Regional Cooperation Council), e publikoi Edicionin e tretë të garës rajonale - Balkathon.

Aplikimet janë të hapura prej më datë 6 maj deri më datë16 korrik 2022, deri në ora 12:00 (CET+1).

Bruksel, 08.06.2022
 
Ministri për shoqëri informatike dhe administratë (MSHIA), Admirim Aliti, sot mori pjesë në panelin e diskutimeve për Aktin e sigurisë kibernetike të BE-së, direktivën NIS dhe 5 G toolbox në kuadrin e dialogut rregullator ndërmjet Bashkimit Evropian dhe shteteve të Ballkanit Perëndimor.
 
Gjenevë, 02.06.2022
 
Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti, tashmë disa ditë po merr pjesë në Samitin Botëror për Shoqëri Informatike në Gjenevë.

 

Gjenevë, 02.06.2022
 
Ministri i shoqërisë informatike dhe administratës, Admirim ALiti, sot në kornizat e qëndrimit të tij në Gjenevë, ka pasur një takim pune me Drejtorin Gjeneral të Bashkimit të Transmetuesve Evropian ( EBU-së), Noel Curran, si dhe përfaqësuesit e EBU-së : Richard Burnley, Drejtor i departamentit ligjor, Vanesa O'Connor- Drejtoreshë e Marrëdhënieve të Komunikimit dhe marrëdhënie me anëtarët, si dhe Radka Betcheva- Udhëheqëse e sektorit për marrëdhënie me anëtarët.

 

Pages