Shpërndaje:

NJOFTIM PËR SHTYP

Shkup, 19 dhjetor 2022

Ministri Admirim Aliti në pres konferencën e sotme njoftoi se buxheti i përgjithshëm i MSHIA për vitin 2023 është 1,580,029,000 denar. Mjetet janë të dedikuara për tre shtyllat buxhetore të cilat janë në përgjegjësi të MSHIA, gjegjësisht digjitalizimi, administrata dhe mediet.

Shkup, 16 dhjetor  2022

Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti, sot së bashku me zëvendës kryeministrin Bytyqi, ka mbajtur një takim koordinativ me ekspert nga projekti Përforcimi i E-government, në të cilin u shqyrtuan shkalla e realizimit dhe pritshmëritë nga projekti.

Shkup, 16 dhjetor 2022

Në suaza të projektit WomenLead, organizuar nga NDI-ja, ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës - Admirim Aliti ishte panelist në Akademinë dedikuar Liderëve të Rinj.

 

 

Shkup, 16 dhjetor 2022

Më datë 15.12.2022, u mbajt takim pune i Grupit Punues mbi Sigurinë Kibernetike në infrastrukturën kritike CICWG, projekt i mbështetur nga USAID-i, me qëllim të koordinimit të faktorëve kryesorë mbi definimin e infrastrukturës, vlerësimin e rreziqeve, planifikimin e lehtësimit, si dhe zhvillimin dhe implementimin e mekanizmave për ndarjen e informacioneve.

Shkup, 15 dhjetor 2022

Sot në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut u mbajt seanca e 10 e Këshillit për reforma në administratën publike.

Shkup, 15 dhjetor 2022

Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti, sot në një takim konsultativ dhe qartësues i pranoi përfaqësuesit dhe ekspertët nga SIGMA, me të cilët biseduan për Ligjin për Paga, ku shqyrtuan qasjen, fushëveprimin dhe mënyrën e realizimit të këtij ligji.

Shkup, 15 dhjetor 2022

Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti sot e priti në një takim pune drejtorin e Agjencionit për zbatimin e gjuhëve- z.Ylber Sela, me të cilin biseduan për mundësitë e bashkëpunimit në drejtim të efikasitetit të institucioneve publike, duke siguruar dhe lehtësuar procedurat institucionale përmes zbatimit të gjuhës shqipe , për të qenë sa më produktiv dhe më afër qytetarëve.

Shkup, 13 dhjetor 2022

 

Me ftesë të përfaqësuesve të “Microsoft-it”, ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, mori pjesë në punëtorinë e organizuar dedikuar institucioneve shtetërore në Maqedoninë e Veriut, me ç’rast u shqyrtuan sfidat, kërcënimet dhe përgjigjet e institucioneve në raport me sigurinë kibernetike, mobilitetin dhe infrasturukturën e tyre.

Shkup, 12 dhjetor 2022

Sot u mbajt panel diskutimi dedikuar Klasterit 3: ,,Konkurrenca dhe rritja inkluzive”, organizuar nga Sekretariati i Çështjeve Evropiane.

Pages