Shpërndaje:

NJOFTIM PËR SHTYP

Gjenevë, 02.06.2022
 
Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti, tashmë disa ditë po merr pjesë në Samitin Botëror për Shoqëri Informatike në Gjenevë.

 

Gjenevë, 02.06.2022
 
Ministri i shoqërisë informatike dhe administratës, Admirim ALiti, sot në kornizat e qëndrimit të tij në Gjenevë, ka pasur një takim pune me Drejtorin Gjeneral të Bashkimit të Transmetuesve Evropian ( EBU-së), Noel Curran, si dhe përfaqësuesit e EBU-së : Richard Burnley, Drejtor i departamentit ligjor, Vanesa O'Connor- Drejtoreshë e Marrëdhënieve të Komunikimit dhe marrëdhënie me anëtarët, si dhe Radka Betcheva- Udhëheqëse e sektorit për marrëdhënie me anëtarët.

 

Shkup, 20 maj 2022

Sot ministri Aliti e përshëndeti punën e suksesshme dhe të mundimshme që është arritur deri më tani me Grupin punues për siguri kibernetike të infrastrukturës kritike, ku iu falënderua ekipit të USAID CIDR-DAI për ndihmën dhe përkrahjen teknike dhe ekspertuese.

Shkup, 18 maj 2022

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, sot kishte fjalimin hyrës në Konferencën Ndërkombëtare të të Dhënave të Hapura, me temë: ,,Të dhënat dhe kultura e hapjes”, organizuar nga Fondacioni për Internet dhe Shoqëri ,,Metamorfozis“, në suaza të projektit të USAID-it për pjesëmarrje qytetare.

Ohër, 17 maj 2022

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, sot morri pjesë në ,,Konferencën Ndërkombëtare Rregullatore 2022” në Ohër, nën organizimin e Agjencisë së Komunikimeve Elektronike (AKE).

Shkup, 16 maj 2022

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës - Admirim Aliti, sot realizoi takim pune me drejtoreshën e Drejtorisë së Doganave – Sllavica Kutirov dhe me zëvendësdrejtorin e Drejtorisë së Doganave - Muharrem Asani.

Shkup, 13 maj 2022

Ministria e shoqërisë informatike dhe administratës në bashkëpunim me SIGMA organizoi punëtori për përgatitjen e Strategjisë për reforma në administratën publike (2023-2030).

Paris, 12 maj 2022

Ekspertët digjitalë, liderët politikë dhe bartësit kryesorë të vendimeve publike, ishin pjesëmarrës të 'Paris Cyber Summit’, në të cilin u drejtua ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti.

Më datë 09 maj 2022, u mbajt tryeza e rrumbullakët me temë: ,,Përshtatja e Metodologjisë ekzistuese mbi Vlerësimin e Ndikimit të Rregullores dhe përmirësimi i funksionimit të tërësishëm të sistemit mbi Vlerësimin e Ndikimit të Rregullores”, nën organizimin e Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës, si ministri përgjegjëse mbi udhëheqjen e procesit të Vlerësimit të Ndikimit të Rregullores (VNRR) dhe SIGMA-së.

Pages