Shpërndaje:

NJOFTIM PËR SHTYP

Sarajevë, 29 mars 2023

Zëvendësi i ministrit të Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës - Aleksandar Bajdevski, mori pjesë në konferencën në Sarajevë "Investimi në Digjitalizimin e Ballkanit Perëndimor", në suaza të së cilës u zhvillua edhe takimi koordinues i donatorëve kushtuar temës: Tregu i përbashkët rajonal në Ballkanin Perëndimor - Zona Digjitale Rajonale.

Shkup, 24 mars 2023

Zëvendësi i ministrit të Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Aleksandar Bajdevski, u drejtua në Punëtorinë e 13-të të Grupit Punues mbi sigurinë kibernetike të infrastrukturës kritike (CICWG), nën organizim të MSHIA-së dhe me mbështetje të USAID-it.

 

Republika e Maqedonisë së Veriut tashmë tre vjet është anëtare e plotë e Aleancës së vendeve më të fuqishme, më me ndikim dhe më të sigurt në botë.
NATO do të thotë siguri, por edhe perspektivë, zhvillim dhe paqe për qytetarët.

 

Shkup, 23 mars 2023

 

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Azir Aliu, sot zhvilloi takim pune me Nikollçe Babovski,  drejtorinë e Agjencisë për Ushqim dhe Veterinari, në të cilën u bisedua për thellimin e bashkëpunimit.

Shkup, 23 mars 2023 

Ndërveprueshmëria dhe digjitalizimi i shërbimeve publike ishin fokusi i takimit të sotëm të punës ndërmjet ministrit të Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës Azir Aliu dhe drejtorit të Fondit për Sigurimit Pensional dhe Invalidor Arsim Hasani.

Shkup, 22 Mars, 2023

Bruksel 21 Mars

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës Azir Aliu, sot në Bruksel priu delegacionin e Maqedonisë i cili mbajti takim bilateral skrining për kapitullin 10- Shoqëriainformatike dhe mediat.
Në takimin me përfaqësuesit e Drejtorisë së Përgjithshme të Fqinjësisë dhe Politikës së Zgjerimit (DG NEAR) dhe Drejtorisë së Përgjithshme për Rrjetet e Komunikimit, Përmbajtje dhe Teknologji(DG CONNECT), u diskutua për shumë aspekte të nivelit të përputhshmërisë së sistemit ligjor në vend në lidhje me legjislacionin evropian.

Shkup, 17 mars 2023

Hartimi i Strategjisë së Re mbi Sigurinë Kibernetike 2023-2027 së bashku me Planin Aksional, inkluzivitetin e procesit dhe aktivitetet e gjëra të MSHIA-së për ndërtimin e kapaciteteve për sigurinë kibernetike.

Shkup, 16 mars 2023

Në kuadër të mundësive për forcimin e kapaciteteve të sigurisë kibernetike, ministri i Shoqërisë Informative dhe Administratës Azir Aliu ka zhvilluar sot një takim pune me ekspertë të sigurisë kibernetike, të organizuar përmes MASIT.

Pages