Zëvendësministri Bajdevski pjesë e ngjarjes finale e shënimit të deportimit të hebrenjve

13 mars 2018, Shkup

Zëvendësministri për Shoqëri Informatike dhe Administratë. Aleksandar Bajdevski, mbajti fjalim në ngjarjen finale në kuadër të Bitallonit- Hakatonin e parë i organizuar në Maqedoni, e cila kishte për qëllim të përdorë zgjidhje inovative të tregoj një ngjarje historike tragjike për të gjithë.

Më shumë se 100 të rinjë në dy ditët e fundit punuan me dedikim në zgjidhjet e reja teknologjike për të ringjallur ngjarjet ku para 75 viteve ndodhi deportimi më i madh i hebrenjve në Maqedoni.

Zëvendësministri Bajdevski pjesë e ngjarjes finale e shënimit të deportimit të hebrenjve

“Ministria për Shoqëri Informatike dhe Administratë punon vazhdimisht në projekte të reja në fushën e shoqërisë informatike. Qëllimi ynë është digjitalizimi i tërësishëm i Maqedonisë. Vetëm ashtu do të mundësojmë kryerje më të lehtë dhe më të thjeshtë të obligimeve të përditshme të qytetarëve. Për realizimin e kësaj ideje, neve na duhet ndihma dhe përkrahja nga njerëz të rinj, ambicioz, entuziastë si ju”, theksoi zëvendësministri Bajdevski. Ai e përshëndeti edhe bashkëpunimin me ambasadën izraelite dhe ambasadorin , Dan Orian, të cilat janë partner përhershëm i Qeverisë.

“Sëbashku me Qeverinë e realizojmë projektin për garanci rinore, e cila do t’u mundësojë të rinjëvepas kryerjes së arsimimit, të fitojnë njohuri praktike. Gjithashtu, në bashkëpunim me Fondin për inovacion, jemi duke punuar në realizimin e projektit për hapjen e parkut teknologjik në Shkup i cili do të jet i vendosur në zonëën qendrore të qytetit dhe do të paraqet vendin ku kompanitë do të kenë mundësinë të investojnë në qendrën për hulumtim dhe zhvillim dhe krijim të teknologjive të reja. Kjo hapësir[ë do të jet me rëndësi të veçantë për të rinjët, si vend ku do të mund t’i zhvillojnë idetë e tyre” ,informoi Bajdevski

Заменик-министерот Бајдевски дел од завршниот настан за одбележување на депортацијата на Евреите

Në ngjarje fjalim mbajti edhe ministrja e mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, dhe ambasadori i Izraelit, Dan Orian.

 Gara Hakatonit është nën patronazhin e Ministrisë e punve të jashtme të Izraelit dhe Ministrisë për Shoqëri Informatike dhe Administraë e Republikës së Maqedonisë, në bashkëpunim me Fakultetin e teknologjisë informaike dhe komunikative - Manastir

 

Мinistria për Shoqëri Informatike dhe Administratë