Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 9 декември 2022

МИОА се приклучува на 16-дневната кампања на активизам против насилството врз жените и девојчињата, изразувајќи волја и целосна поддршка на оваа иницијатива за подигање на свеста против секој чин на насилство, да се стави крај на овој нехуман култ, неговите последици кои влијаат на целото општество.

Скопје, 9 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити денеска на работна средба ја пречека претставничката на ИОМ - Меѓународна организација за Миграција и на УНФПА во Република Северна Македонија, г-ѓа Соња Божиновска Петрушевска, која достави поддршка до МИОА во натамошното зајакнување на процесот на собирање податоци, анализа и размена преку порталот uslugi .gov.mk

Брисел, 6 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, во рамки на скрининг-процесот, денеска во Брисел имаше средба со претставниците на Европската комисија.

Скопје, 1 декември 2022

Презентирање на новата Нацрт - Стратегија за реформа на јавната администрација (2023-2030) и дискусија за истата, беше целта на денешната јавна расправа во организација на МИОА со поддршка на Регионалната школа за јавна администрација(Респа).

Скопје, 1 декември 2022

Во процесот на креирање успешна Стратегија за сајбер безбедност, постои потреба од дефинирање на безбедносните цели и одредување дали одговорностите се соодветно доделени во одржувањето на безбедноста и градењето на сигурен Интернет за државата и нашите граѓани. За да имаме успешна стратегија, потребно е истата да се креира во партнерство и во согласност со сите засегнати страни.

Ве потсетуваме, дека МИОА како надлежна институција за  процесот на изработка на Националната Стратегија за сајбер безбедност, изработи документ за дискусија на платформата ЕНЕР...

Скопје, 30 ноември 2022

Студентите од Правниот факултет при Универзитетот ФОН, денеска беа во посета на  Министерството за информатичко општество и администрација и министерот Адмирим Алити, каде одблиску се запознаа со нашата работа и политики како министерство.

Скопје, 29 ноември 2022

,,Задоволство ми беше да присуствувам на приемот во чест на Денот на даночните работници, на покана на директорката на Управата за јавни приходи , Сања Лукаревска...

Скопје, 29 ноември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска се сретна со  претставниците на Синдикатот на државната управа каде што  разговара  за законите и проблемите кои ги засегаат административните службеници.

Скопје, 29 ноември 2022

Подготовката на Националниот план за управување со квалитет во јавниот сектор 2023-2025 година, беше тема на денешниот работен состанок меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и Ајтуг Гоксе, претставник на Светскиот економски форум (WEF).

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони