Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Баку, 30.06.2022 г.
 

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска во Баку се сретна со претседателот на Државната Агенција за Јавни Услуги и Општествени Иновации под покровителство на претседателството на Република Азербејџан, г.Улви Мехдиијев.

Скопје, 29.06.2022 г.
 

Заменик министерот за информатичко општество и администрација ( МИОА ), Александар Бајдевски денеска имаше средба со преставниците на Сојуз на Синдикати на Македонија (ССМ).

Скопје, 24 јуни 2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска присуствуваше во јавната дебата за печатените медиуми, организирано од Генералниот секретаријат на Владата на Република Северна Македонија во соработка со Министерството за информатичко општество и администрација и Асоцијацијата за заштита на националните печатени медиуми (АЗНПМ).
Скопје, 23 јуни 2022
 
Можностите за соработка беа во фокусот на денешната работна средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и амбасадорот на Јапонија Н.Е. Хиронори Савада.
Скопје, 23.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска потпиша договор со директорката на Инспекцискиот Совет, Даниела Рендевска за давање на користење без надоместок на Софтверска програма за автоматизација на инспекциската постапка и инспекциското работење, кој вклучува :

Скопје, 22 јуни 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска присуствуваше на тркалезната маса посветена на враќањето на квалитетните кадри во татковината, под наслов: ,,Враќање на човечкиот потенцијал“, во организација на Универзитетот ,,Мајка Тереза ”.

 

Скопје, 22 јуни 2022

На вчерашната 54 седница, Владата на Република Северна Македонија меѓу другото усвои и три информации поврзани со проектите на Министерството за информатичко општество и администрација.

 

Скопје, 21.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска ја пречека на работна средба, гувернерката на Народна Банка на Република Северна Македонија, Анита Ангеловска Бежоска.
Скопје, 17.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити денеска го пречека на состанок директорот на Државен завод за статистика, Апостол Симовски.
 

Со него разговараа за тоа колку е значаен процесот на дигитализација во функционализацијата на услугите кон граѓаните особено од услугите што ги дава нашата институција и Државниот завод за статистика.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони