Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Брисел, 26 септември 2022

Денеска во Брисел, во просториите на Европската комисија, продолжува уште еден циклус објаснувања како дел од скрининг процесот и во однос на Функционирањето на демократските институции.

Извештајот за реорганизација на министерскиот систем на Министерството за економија (МЕ), подготвен од страна на ИПА проектот „Поддршка на државната реорганизација“, предвидува неколку предлози за реорганизација на структурата на МЕ, креирање Директорати за сите главни области на политики, кои пак ги опфаќаат сите подполитики, на тој начин обезбедувајќи можност за интегрирано раководство на управувањето со политиките за кои се одговорни. Во однос на хоризонталните функции, се предлага воспоставување на Директорат за административна поддршка. 

Тирана, 23 септември 2022

Денеска во Тирана, заедно со министерката за стандарди на услугите во Албанија, г-ѓа Милва Економи, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити беше дел од панелот за дискусија каде што се разговараше за дигиталните јавни услуги.

Приштина, 22 септември 2022

Во рамките на Дигиталниот самит, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити говореше на панел дискусија заедно со министрите колеги од регионот.

Приштина, 21 септември 2022

По повод Дигиталниот самит, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити заедно со амбасадорката на РСМ во Приштина, нејзината екселенција Шпреса Јусуфи, се сретна и со министерот за внатрешни работи на РКС Џелал Свечла, како и со заменик министерот Бардил Добра.

Приштина, 21 септември 2022

,,Ми беше особено задоволство да учествувам заедно со премиерот на Косово, г-дин Албин Курти, заменик-премиерот на Албанија г-ѓа Белинда Балуку, како и министерот за економија во РКС, г-ѓа Артане Ризваноли, на свеченото отворање на Дигиталниот самит за земјите од Западен Балкан WB6, кој оваа година се одржува во Приштина“, истакна министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити.

Брисел, 19 септември 2022

Како дел од владиниот тим, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити престојува во Брисел на средба со претставници од Европската Комисија на која се презентира скрининг процесот за реформи во јавната администрација.

Скопје, 16 септември 2022
 

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска се сретна со со Генералниот директор на Железници на Република Северна Македонија АД Скопје, Мајан Вејсели.

Скопје, 16 септември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска одржа работен состанок со тимот експерти избрани за проектот за усогласување на националното медиумско законодавство со законодавството на ЕУ и медиумските стандарди...

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони