Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 29 ноември 2022

,,Задоволство ми беше да присуствувам на приемот во чест на Денот на даночните работници, на покана на директорката на Управата за јавни приходи , Сања Лукаревска...

Скопје, 29 ноември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска се сретна со  претставниците на Синдикатот на државната управа каде што  разговара  за законите и проблемите кои ги засегаат административните службеници.

Скопје, 29 ноември 2022

Подготовката на Националниот план за управување со квалитет во јавниот сектор 2023-2025 година, беше тема на денешниот работен состанок меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и Ајтуг Гоксе, претставник на Светскиот економски форум (WEF).

Скопје, 29 ноември 2022

На покана на амбасадорот на Република Албанија, Н.Е. Фатос Река, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити присуствуваше на свечениот прием по повод 28 ноември - Денот на независноста на Албанија.

Скопје, 28 ноември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити учествуваше на јавниот настан на тема: „На чија услуга е балансерот“, во организација на Здружение на граѓани ЦИВИЛ – Центар за слобода Скопје.

Скопје, 28 ноември 2022

Министерството за информатичко општество и администрација и РЕСПА организираат јавна расправа за Нацрт верзијата од Стратегијата за реформа во јавната администрација 2023-2030.

Јавната расправа ќе се одржи на 1. декември (четврток), со почеток од 10.00 часот, во хотел Холидеј Ин.

Скопје, 28 ноември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити денеска се сретна со претставниците на Младинско здружение на глуви и наглуви - ,,Млад знак“, од МОФ(Младински образовен форум) и со претставник од средното училиште ДУЦОР „Партенија Зографски“ со кои разговараше за нивните предизвици и проблеми.

Скопје, 28 ноември 2022

Министерството за информатичко општество и администрација активно се приклучи кон мерките за заштеда на електрична енергија за добробит на граѓаните и воопшто на целата држава.

Скопје, 28 ноември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска присуствуваше на поставувањето на темелите на храмот на знаењето- почетокот на реконструкцијата на зградите на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони