Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 17.06.2022 г.

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити денеска го пречека во една работна средба, директорот на Државен завод за ревизија, Максим Ацевски.

Скопје, 17. 06. 2022 г.
 
На работилницата организирана од РеСПА( Регионална школа за јавна администрација) на која се дискутираше за ЦАФ2020 моделот, министерот на информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити ги поздрави присутните и нагласи дека МИОА е водечка во имплементацијата на ЦАФ2020 моделот.

Талин, 15 јуни 2022

Сајбер безбедноста и најдобрите европски практики беа во фокусот на денешниот Форум за дигитална безбедност на Западен Балкан во Талин, Естонија, на којшто учествуваше министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити.

 

Талин, 15.06.2022 г.
 

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска на маргините на конференцијата Форум за Дигитална Безбедност на Западен Балкан што се одржува во Талин Естонија, се сретна со Линар Виик, член на советот за дигитално советување на претседателот на Естонија, мр. Алар Карис, и основач на ЕGA (E-Governance Academy).

Талин, 15.06.2022 г.
 

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска на маргините на конференцијата Форум за Дигитална Безбедност на Западен Балкан што се одржува во Талин Естонија, се сретна со амбасадорката за дигитализација на Естонија, нејзината екселенција, Неле Леоск.

Советот за регионална соработка (RCC- Regional Cooperation Council) го објавува третото издание на регионалниот натпревар – Балкатон.

Апликациите се отворени од 6 мај до 16 јуни 2022 година, до 12:00 часот (CET+1).

Брисел, 08.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска присуствуваше во панел дискусијата за Актот на кибернетичката безбедност на ЕУ, дирекцијата НИС и 5 G toolbox во рамките на регулаторниот дијалог помеѓу Европската Унија и земјите од Западен Балкан.
Женева, 02.06.2022 г.
 

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, веќе неколку дена присуствува во Светскиот Самит за Информатичко Општество во Женева.

Женева, 02.06.2022 г.
 

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска во рамките на престојот во Женева, имаше работна средба со Генералниот Директор на Европска Радиодифузна Унија (ЕРУ), Ноел Цуран, и со другите преставници од ЕРУ : Ричард Бурнлеи, Директор на легислативното одделение , Ванеса О Конор, Директорка за односи со членките и за комуникации, и со Радка Бетчева, Раководител на секторот со односи со членки.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони