Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 7 септември 2022

 

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска одржаа една работна средба со Марија Маневска – генерален секретар на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, со која разговаравме за состојбата на вработените во јавниот сектор.

Скопје, 7 септември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска оствари работна средба со Пламенка Бојчева, директорка на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер.

Скопје, 5 септември 2022
 

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска присуствуваше на отворањето на шестата регионална конференција на независни тела за еднаквост во Југоисточна Европа.

Скопје, 5 септември 2022
 

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска имаше една работна средба со Кети Василеска – директор на Државниот управен инспекторат, со која разговараше за моменталната состојба на јавната администрација во државата.

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска учествуваше на отворањето на изложбата организирана од Институтот за духовно и културно наследство на Албанците, во чест на Мајка Тереза, под наслов: „Во срцето го имам мојот албански народ“.

 

 

Ве известуваме дека Министерството за информатичко општество и администрација како  институција надлежна за координирање на процесот на реформа на јавната администрација го започна процесот на подготовка на нова Стратегија за РЈА (2023 -2030), со веќе обезбедена поддршка од страна на СИГМА.

Скопје, 2 септември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити присуствуваше на свечената церемонија по повод доделувањето сертификати за обуката, организирана од Агенцијата за примена на јазикот, на која присуствуваа голем број вработени во јавната администрација од повеќе институции.

Белград, 2 септември 2022

Како дел од владината делегација, заменикот министер за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски престојува во Белград, каде се одржува големиот регионален настан во рамки на иницијативата ,,Отворен Балкан“.

Скопје, 01 септември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска присуствуваше во одбележувањето на Денот на АНБ на покана на директорот на Агенцијата за национална безбедност, Виктор Димовски.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони