Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 27 јули 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска учествуваше на јавната расправа за измени на Законот за Централен регистар на население.

 

Скопје, 22.07.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска се сретна со амбасадорот на Франција во Република Северна Македонија, неговата екселенција, Сирил Бомгартнер.

Скопје, 22 јули 2022
 
Денеска се одржа првиот состанок на Управниот одбор на министерскиот систем на министерството за информатичко општество и администрација за спроведување на процесот за реорганизација, согласно ИПА 2017 проектот ,,Поддршка на државната реорганизација“.
 

 

Скопје, 20 јули 2022
 
На петтиот состанок на Управниот комитет на проектот ИПА 2017: Зајакнување на е-Влада, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити ги поздрави присутните, честитајќи им за досегашната успешна работа со која се развиени околу 135 електронски услуги.

 

Скопје, 20 јули 2022
 
,,Процесот на  реформа на јавната администрација не запира, континуирано се  имплементираат  мерките и активностите предвидени во четирите приоритетни области од Стратегијата“, рече меѓу другото министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити на презентацијата на активностите во делот на реформата на јавната администрација.

Скопје, 20 јули 2022

Денеска министерот Адмирим Алити на работна средба го прими претседателот на Управниот одбор на Еуро Колеџ- Куманово, Ранко Цветковиќ. На средбата се разговараше за важноста на институционалната поддршка за подобрување на услугите кои помагаат во областа на образованието.

Министерството за информатичко општество и администрација, во рамки на редовните активности во процесот на координација на иницијативата за Партнерство за отворена власт и посветената поддршка на институциите и организациите вклучени во овој процес, во периодот 12-14.07.2022 година спроведе поединечни работни средби со Работната група со сите чинители за спроведување на Националниот Акциски план за Партнерство за отворена власт 2021-2023 година.

 

Брисел 19 јули 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити учествуваше на денешниот историски настан во Брисел, во седиштето на Европската Унија, како дел од владината делегација, на првата меѓувладина конференција со ЕУ што го отвора процесот за прием на Северна Македонија во Европската Унија.

Скопје, 13 јули 2022

Денеска министерот Алити оствари работен состанок со експертите и тимот на USAID-CIDR  кои веќе со месеци работат со CICWG – работната група за оформување и зајакнување на капацитетот на критичната инфраструктура на Република Северна Македонија.

 

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони