Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 28 декември 2020

На 28 декември се одржа седмата видео седница на Советот за координација и следење на процесот на Отворено владино партнерство (ОВП) и Националниот Акциски план за ОВП 2018-2020 (Совет).

Скопје, 24 декември 2020

Во своето обраќање по повод 100 дена Влада, министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири се осврна на тековните активности, преземените обврски, заложби и долгорочните цели на МИОА.

Скопје, 22 декември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска оствари работна средба со новоименуваниот амбасадор на Република Франција во Република Северна Македонија, Сирил Бомгартнер.

Скопје, 21 декември 2020 година

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири се обрати на третата национална вежба за координација и комуникација при одговор на инциденти за компјутерска безбедност, што се одржа онлајн, во организација на Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) и Националниот Центар за компутерски инциденти (MKD-CIRT)

Скопје, 17 декември 2020

Денес заменик министерот за информатичко општество и администрација, Александар Бајдевски, учествуваше на Вториот секторски комитет за следење на демократијата и владеењето,  во чии рамки се разгледуваа ефективноста, ефикасноста, квалитетот, координацијата и усогласеноста на активностите во доменот на Реформата на јавната администрација, со крајна цел сестрано унапредување на процесот.

Скопје, 14 декември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на состанок на Националниот инвестициски комитет, заедно со Претседателот на Владата на Република Северна Македонија,Зоран Заев, Вицепремиерот за европски прашања, Никола Димитров, амбасадорот на Европската Унија Дејвид Гир, Никола Бертолини, Раководител на секторот за соработка во Делегацијата на Европска Унија и Фатмир Бесими, министер за финансии.

Скопје, 10 декември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири одржа работна средба со Никола Бертолини, шеф на одделот за соработка во Делегацијата на Европската Унија.

Скопје, 9 декември 2020

Во рамките на проектот на УСАИД за граѓанско учество, Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со Фондацијата Метаморфозис, денеска на прес конференција го промовираше Порталот за отворено владино партнерство.

Скопје, 04 декември 2020

Како резултат на четиригодишната соработка помеѓу МИОА, како главен партнер на Проектот на УСАИД за модернизација на инспекциските служби, имплементиран од ИДЕАС ДеПо, денес Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири даде изјава за завршување на Проектот

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form