Сподели:

СООПШТЕНИЈА

ReSPA и ОЕЦД/СИГМА ги покануваат институциите на јавната администрација од Западен Балкан да поднесат свои иницијативи насочени кон подобрување на услугите за граѓаните и да освојат вредни награди!

Скопје, 29 април 2022

На 29 април 2022 се одржа втората видео седница на Советот за координација и следење на процесот на Партнерството за отворена власт 2021-2023 година. На седницата беа разгледани, дискутирани и ставени на гласање клучни прашања за функционирањето на Советот, како усвојување на Деловникот за работа на Советот и избор на ко-претседатели на Советот.

Скопје, 28 април 2022

Можностите за намалување на цените за роаминг-услугите помеѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, беа тема на денешниот работен состанок на којшто учествуваше заменик министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски и Дилјан Берковски, заменик министер за транспорт и комуникации на Бугарија.

 

Скопје, 27 април 2022

Тековните и идните активности на МИОА во однос на реформата на јавната администрација и дигитализација, како и останатите реформски процеси на патот кон ЕУ.

Ова беше во фокусот на денешната работна средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и новата директорка на РеСПА Маја Ханџиска Трендафилова.

Скопје, 27 април 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска оствари работен состанок со Радка Бетчева, раководител за односи со членки и комуникации за Источна Европа, во Дирекцијата при ЕБУ(Европска радиодифузна унија).

Во првите 100 дена од работата на Владата во Република Северна Македонија, Министерството за информатичко општество и администрација се фокусираше на неколку приоритети, како што се Проценка на национална онлајн безбедност на децата за Република Северна Македонија, развој на 135 нови електронски услуги, имплементација на услугата – „Извод од казнена евиденција за правни лица“ – услуга која е јавно достапна на националниот портал за електронски услуги.

Скопје, 26 април 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска присуствуваше на свеченото примопредавање на ректорската функција на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје.

Скопје 20 април 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска оствари средба со Младен Чадиковски, претседател на Здружението на новинари на Македонија(ЗНМ) и со Катерина Синадиновска, претседателка на Управниот одбор на СЕММ.

 

Скопје 20 април 2022

На денешниот работен состанок меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и претставници на компанијата SAP, се разговараше за можностите за соработка на полето на дигитализацијата.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони