Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 24 септември 2021

Eдинаесеттиот состанок на Специјалната група за реформа на јавната администрација (СГРЈА) помеѓу Европската комисија и Северна Македонија се одржа на 23 септември 2021 година, во рамки на Комитетот за стабилизација и асоцијација.

Скопје, 24 септември 2021 година

Денес, заменикот-министер за информатичко општество и администрација, Александар Бајдевски, имаше свое обраќање на петтата Конференција за иновации и соработка, организирана во рамки на Соработката помеѓу НР Кина и земјите од Централна и Источна Европа.

Во своето обраќање, заменикот-министер Бајдевски говореше за заложбите на Владата на Република Северна Македонија во однос на промоција и унапредување на дигитализацијата.

Скопје, 23 септември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација д -р Јетон Шаќири денеска ги прими на состанок претставниците на „Дојче Телеком“, предводени од г -дин Марк Васиќ - директор за меѓународни регулаторни работи, како и директорот на „Македонски Телеком“, г -дин Никола Љушев.

Скопје, 23 септември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација д -р Јетон Шаќири и вицепремиерот за борба против корупција и криминал, одржлив развој и човечки ресурси, г -дин Љупчо Николовски, денес на заедничка прес-конференција го промовира Системот за поднесување електронски извештаи, жалби и предлози кон имплементација.

Скопје, 22 септември 2021

Министерството за информатичко општество и администрација во целосна координација со Владата на Република Северна Македонија, ги постави своите цели во процесот на дигитализација на земјата. Наша цел е да промовираме понатамошни мерки за помош на ИТ секторот, за да може овој сектор да го продолжи својот раст без никакви пречки“, рече министерот, д-р Јетон Шаќири, во воведниот говор на онлајн Регионалниот форум за иновации организиран од Меѓународната телекомуникациска унија (ИТУ) за Европа...

Скопје, 21 септември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација д-р Јетон Шаќири денеска беше домаќин на состанокот со претставници од Амбасадата на САД и претставници од Естонскиот центар за источно партнерство.

Скопје, 20 септември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација, д-р Јетон Шаќири, придружуван од вицепремиерот задолжен за борба против корупцијата и криминалот, Љупчо Николовски, денеска во просториите на Државната Комисијата за спречување на корупцијата, одржаа заедничка средба со претседателката на оваа комисија, Билјана Ивановска.

Скопје, 18 септември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација, д-р Јетон Шаќири учествуваше на вториот состанок во рамките на процесот на подготовка на Програмата за економски реформи 2022-2024 година, под раководство на Министерството за финансии и членови на меѓуресорната работа група за подготовка на Програмата за економски реформи 2022-2024 година.

Од 11 до 13 октомври 2021 во Подгорица ќе се одржи четвртиот Дигитален Самит за земјите од Западен Балкан (WB6), на кој учесниците ќе имаат можност да разменат добри практики и достигнувања во процесот на дигитална трансформација, како и да ги дефинираат идните насоки на дејствување.

Регистрацијата за учество на настанот, кој ќе се одржи во хибриден и онлајн формат, е отворена.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони