Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 27 октомври 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска одржа конструктивна средба со поглаварот на Исламската верска заедница реис-ул-улема Шаќир Фетаи.

 

Скопје, 27 октомври 2022
 
На покана на ректорот Изет Зеќири, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити учествуваше на прославата по повод шестата годишнина на Универзитетот „Мајка Тереза“.

Скопје, 26 октомври 2022
 

Во рамките на плановите на MИОА за создавање на што е можно побезбедна средина од сајбер напади, Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити им посака добредојде на работната средба на делегацијата составена од престижни израелски компании, експерти од областа на сајбер безбедноста.

Ние како Министерство за информатичко општество и администрација, одговорни за законите поврзани со медиумите, жестоко реагираме во врска со вчерашниот напад врз новинарот Зоран Божиновски.

Приштина, 25 октомври 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити учествува на Самитот за Западен Балкан 2022 година: Градење мостови за мир, просперитет и солидарност,  во организација на ,,Економист“ и со поддршка на Владата на Косово, што се одржува во Приштина.

Барселона, 25 октомври 2022
 
Заменикот министер за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски заедно со делегација од  МИОА, престојува во студиска посета на Шпанија, во рамки на која се предвидени многубројни активости во насока на размена на знаења и искуства во однос на прашања поврзани со јавната администрација.

 

Дигиталните јавни услуги претставуваат олеснување за граѓаните и затоа МИОА посветено работи на зголемување и обезбедување на најефикасни и најкорисни е-услуги.

Преку центрите „Една точка за услуги“ на граѓаните им се достапни сите услуги кои се претставени во Националниот портал за Е-услуги...

Скопје, 20 октомври 2022
 

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска се сретна со ректорот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ Скопје, г-дин Никола Јанкуловски.

Скопје 20 октомври 2022

На денешната средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и Трпе Деаноски, претседателот на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ), се разговараше за предизвиците и моменталната состојба на вработените во јавната администрација.

 

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони