Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 28 септември 2021

Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) е најтранспарентното министерство на Владата на Република Северна Македонија, со 82,24% од постигнатите критериуми на истражувањето на транспарентноста на владите во регионот.

Скопје, 28 септември 2021

На денешната седница на Владата се усвои информацијата за обезбедување бесплатен државен Wi-Fi интернет на отворени јавни простори.

Скопје, 24 септември 2021

Eдинаесеттиот состанок на Специјалната група за реформа на јавната администрација (СГРЈА) помеѓу Европската комисија и Северна Македонија се одржа на 23 септември 2021 година, во рамки на Комитетот за стабилизација и асоцијација.

Скопје, 24 септември 2021 година

Денес, заменикот-министер за информатичко општество и администрација, Александар Бајдевски, имаше свое обраќање на петтата Конференција за иновации и соработка, организирана во рамки на Соработката помеѓу НР Кина и земјите од Централна и Источна Европа.

Во своето обраќање, заменикот-министер Бајдевски говореше за заложбите на Владата на Република Северна Македонија во однос на промоција и унапредување на дигитализацијата.

Скопје, 23 септември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација д -р Јетон Шаќири денеска ги прими на состанок претставниците на „Дојче Телеком“, предводени од г -дин Марк Васиќ - директор за меѓународни регулаторни работи, како и директорот на „Македонски Телеком“, г -дин Никола Љушев.

Скопје, 23 септември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација д -р Јетон Шаќири и вицепремиерот за борба против корупција и криминал, одржлив развој и човечки ресурси, г -дин Љупчо Николовски, денес на заедничка прес-конференција го промовира Системот за поднесување електронски извештаи, жалби и предлози кон имплементација.

Скопје, 22 септември 2021

Министерството за информатичко општество и администрација во целосна координација со Владата на Република Северна Македонија, ги постави своите цели во процесот на дигитализација на земјата. Наша цел е да промовираме понатамошни мерки за помош на ИТ секторот, за да може овој сектор да го продолжи својот раст без никакви пречки“, рече министерот, д-р Јетон Шаќири, во воведниот говор на онлајн Регионалниот форум за иновации организиран од Меѓународната телекомуникациска унија (ИТУ) за Европа...

Скопје, 21 септември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација д-р Јетон Шаќири денеска беше домаќин на состанокот со претставници од Амбасадата на САД и претставници од Естонскиот центар за источно партнерство.

Скопје, 20 септември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација, д-р Јетон Шаќири, придружуван од вицепремиерот задолжен за борба против корупцијата и криминалот, Љупчо Николовски, денеска во просториите на Државната Комисијата за спречување на корупцијата, одржаа заедничка средба со претседателката на оваа комисија, Билјана Ивановска.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони