Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 13 април 2021   

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска учествуваше на министерскиот состанок за Отворено владино партнерство(ОВП), заедно со премиерот Зоран Заев и извршниот директор на Отворено владино партнерство од Њујорк, Санџај Прадан.

Скопје, 8 април 2021

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска го презентираше годишниот извештај за вработените во јавниот сектор за 2020 година. Министерот потенцираше дека извештајот е веќе објавен на веб страницата на министерството, согласно законската обврска.

​Скопје, 23 март 2021
 
На денешниот 17-ти состанок на Поткомитетот за иновации, информатичко општество и социјална политика во Европската Комисија, министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири, имаше воведно обраќање во својство на ко-претседавач.
 

Скопје, 15 март 2021

Министерството за информатичко општество и администрација почна со активностите за измена на Законот за воведување на систем за управување со квалитетот и заедничката рамка за процена на работењето и давањето на услуги во државната служба.

 

Скопје, 11 март 2021

Министерството за информатичко општество и администрација (во натамошниот текст МИОА) во моментов е во фаза на подготовка на Третиот годишен извештај за спроведување на Акцискиот  план (2018 -2020) од Стратегијата за реформа на јавната администрација (во натамошниот текст Стратегијата) за периодот јануари – декември 2020 година.

Скопје, 10 март 2021

 

Почитувани граѓани, секој од вас кој доби дозвола за движење од Министерството за информатичко општество и администрација за време на вонредна состојба, ве известуваме дека истите дозволи ќе важат и во овој период кога ќе се примени забраната за слободно движење.

Скопје, 10 март 2021

Известување и образец за дозвола за движење за време на полициски час од 22:00 часот до 05:00 часот наредниот ден од 10-22 март 2021
Владата на вчерашната седница донесе одлука со која се ограничува движењето во перидот од 22.00 – 05.00 часот наредниот ден од 10 – 22 март 2021 година.

По исклучок комапаниите кои работат во смени ќе може да издадат дозвола за движење на своите вработени.

Скопје, 09 март 2021

На денешната седница на Владата на Република Северна Македонија, донесена е одлука за забрана за движење на населението и на возилата од јавен превоз на територијата на Република Северна Македонија, во временски период од 22:00 часот до 05:00 часот следниот ден, почнувајќи од 10 март 2021 година (среда) до 22 март 2021 година (понеделник).

Од дозволите за движење кои Министерството за информатичко општество и администрација ги издаде во текот на минатата година...

Скопје, 3 март 2021 година

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири се обрати на панел дискусија, во рамките на регионалната онлајн конференција, насловена како: „Сајбер отпорност и изградба на капацитети за сајбер безбедност на Западен Балкан“.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form