Сподели:

НАЈАВИ

Министерството за информатичко општество и администрација во четврток, 29.12.2022 година, организира јавна расправа за Нацрт верзијата на Националната ИКТ стратегија на Република Северна Македонија 2023-2027 година.

Министерството за информатичко општество и администрација и РЕСПА организираат јавна расправа за Нацрт верзијата од Стратегијата за реформа на јавната администрација 2023-2030.

Јавната расправа ќе се одржи на 01.12.2022 година (четврток), со почеток од 10.00 часот, во хотел Холидеј Ин.

Почитувани,

Министерството за информатичко општество и администрација на 31 октомври 2022 година (понеделник), организира јавна расправа во однос на Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административни службеници.

Скопје, 14 септември 2022

Регионалната школа за јавна администрација(ReSPA) и ОЕЦД/СИГМА, утре, 15.09. 2022 година, со почеток во 09.30 часот, организираат министерска конференција на Западен Балкан за Реформа на јавната администрација, на која ќе се обратат претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачески и министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити.

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити, утре 23 февруари 2022 (среда), ќе се обрати на конференцијата на високо ниво, за промоција на петтиот Национален акциски план за Партнерство за отворена власт 2021-2023 и одбележување на десет години Партнерство за отворена власт во Северна Македонија.

Утре, 14.12.2021 година, во Сеул, Република Кореја, ќе се одржи Глобалниот самит за Отворено владино партнерство, во виртуелна форма, на кој како говорник ќе учествува министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири.

На 22 и 23 септември ќе се одржи онлајн Регионален форум за иновации на Mеѓународната Унија за Телекомуникации(ITU) за Европа, на кој воведно обраќање ќе има Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири.

Почитувани,

На 20.08. 2021 (петок), министерот за информатичко општество и администрација  Јетон Шаќири заедно со градоначалникот на Охрид, г -дин Константин Георгиески ќе присуствуваат на официјалното отворање на центарот за јавни услуги -“Една точка за услуги” во Охрид.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони