Вработените во МИОА ќе добијат поволни услови на ФОН, се потпиша Меморандум за соработка

Скопје, 27 јануари 2023

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска оствари работна средба со ректорката на Американскиот Универзитет во Европа-ФОН, професорката Билјана Пулеска Јанушевска, со која потпишаа Меморандум за соработка.

 

 

Меморандумот за соработка помеѓу ФОН и МИОА, меѓу другото, опфаќа и организирање на работни состаноци, работилници, конференции, активности и настани со цел обезбедување на најефикасни и најефективни услуги за граѓаните.

 ,,Се договоривме соработката на образовниот кадар на Универзитетот да биде вклучена во јавните дискусии во однос на предложените закони за да се изнајдат најдобри законски решенија во согласност со нивната професионалност", истакна министерот Алити.

 

 

 Исто така со овој Меморандум за соработка се создаваат поповолни услови за студирање на вработените во МИОА и членовите на нивните семејства на студиските програми од прв и втор циклус на студии на Универзитетот ФОН.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони