Министерот Алити се сретна со претставниците од Синдикатот на Државна Управа

Скопје, 29 ноември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска се сретна со  претставниците на Синдикатот на државната управа каде што  разговара  за законите и проблемите кои ги засегаат административните службеници.

Министерот Алити ја слушна нивната загриженост и ги информираше за плановите кои даваат оптимални решенија за вработените во јавниот сектор.

Министерот Алити нагласи дека процесот на реорганизација ќе ја оптимизира и хармонизира администрацијата и дека влезната улога на синдикатите во овој процес е многу корисна, затоа изрази подготвеност за континуирана соработка за да се донесат најдобри решенија во создавањето на ефикасна администрација.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони