Министерот Алити присуствуваше на почетокот на реконструкцијата на Универзитетот “Мајка Тереза”

Скопје, 28 ноември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска присуствуваше на поставувањето на темелите на храмот на знаењето- почетокот на реконструкцијата на зградите на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје.

“Среќен сум што како Влада го реализираме и овозможуваме овој суштински проект за подигнување на квалитетот на образованието, овозможувајќи им на новите генерации услови за студирање што ги заслужуваат за остварување на нивните аспирации.”, рече меѓу другото министерот Алити и продолжи:

“Нашето оружје како „дете на новиот век“ на Милош Ѓерѓ Никола (Миѓени ), е знаењето и образованието, а нашата борба е да сееме надеж на нацијата, преку напредок и развој. Затоа посакувам успешен почеток на овој проект кој е со огромно значење”.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони