Министерот Алити имаше работна средба со претставниците од ССМ и Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита
Скопје, 9 ноември 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска имаше работна средба со Дарко Димовски – претседател на Сојузот на синдикатите на Македонија и со Љубиша Каранфиловски, претседател на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита.
 
 
Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административни службеници беа во интерес на дискусијата, каде што соговорниците ги разменија идеите и перспективите во однос на потребните измени и дополнувања на овие два закони.
 
Министерот Алити, ги информираше дека ќе ги земе предвид сите грижи од сите инволвирани страни во овој закон, за да дојдеме до најдобар можен заклучок кој води до ефикасност во работата во јавниот сектор.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони