Меморандум за соработка меѓу МИОА и УЈИЕ
Скопје, 03 ноември 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ) Абдилменаф Беџети, денеска потпишаа Меморандум за соработка.
 
На настанот присуствуваа и двајцата проректори Беса Арифи и Адријан Бесими.
 
 
Министерот Алити меѓу другото рече дека преку овој Меморандум се предвидува зајакнување на интеракцијата помеѓу академскиот кадар на УЈИЕ и вработените во МИОА, во насока на зголемување на ефикасноста на јавната администрација, преку различни истражувачки и аналитички услуги.
 
,,Денеска веќе се договоривме дека ќе ја преземеме првата активност во областа на сајбер безбедноста, за што се обврзавме дека ќе дадеме заеднички придонес. Со желба овој Меморандум да ги донесе очекуваните придобивки, истакнав дека ваквите соработки се од суштинско значење за остварување на стратешките цели на државата“, додаде министерот Алити.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони