Министерот Алити се сретна со Поглаварот на ИВЗ Шаќир Фетаи

Скопје, 27 октомври 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска одржа конструктивна средба со поглаварот на Исламската верска заедница реис-ул-улема Шаќир Фетаи.

,,Укажувајќи на важноста на оваа институција во заштитата и негувањето на моралните и општествените вредности, како и во претставувањето на граѓаните од исламска вероисповед, истакнав дека МИОА е целосно подготвено да ја поддржи оваа институција и секоја друга институција која делува за благосостојбата на граѓаните“, истакна министерот Алити.

Заблагодарувајќи му се на Поглаварот на ИВЗ за срдечниот прием, министерот Алити информира дека на средбата е договорено да останат во постојана комуникација за можни соработки.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони