Работна средба со делегација од израелски компани
Скопје, 26 октомври 2022
 
Во рамките на плановите на MИОА за создавање на што е можно побезбедна средина од сајбер напади, Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити им посака добредојде на работната средба на делегацијата составена од престижни израелски компании, експерти од областа на сајбер безбедноста.
 
Соговорниците разговараа за актуелната состојба, ризиците, пречките и можностите за развој на инфраструктура во сајбер безбедноста, при што се истакнуваше неопходноста од преземање неопходни чекори во овој сегмент.
 
 
Додека МИОА е во процес на создавање Агенција за сајбер безбедност, важно е да се искористат искуствата и практиките на земјите кои покажаа успех на овој план.
 
Соговорниците се договорија да останат во комуникација за да ги разгледат следните чекори за можна соработка.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони