Министерот Алити на одбележувањето на шестата годишнина на Универзитетот „Мајка Тереза“.

Скопје, 27 октомври 2022
 
На покана на ректорот Изет Зеќири, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити учествуваше на прославата по повод шестата годишнина на Универзитетот „Мајка Тереза“.

По тој повод, министерот Алити им честиташе на сите соработници на овој универзитет, вклучително и професори, асистенти и академски кадар, за нивната посветеност и неуморна работа во произведувањето на образовни и академски вредности.

Исто така во својот говор, министерот се осврна на важноста на овој универзитет и во однос на улогата на институција која носи промени, трансформации и социјален развој, како и во создавањето можности за сите млади Албанци да студираат на својот јазик и во понудата на области на студирање во различни профили кои се дефицитарни кај нас.

 

Министерот Алити им честиташе на студентите и дипломците на УМТ, кои со своите достигнувања се носители на достоинственото претставување на овој универзитет. Истовремено, информираше дека како министер и владин претставник целосно го поддржува овој храм на знаење во остварувањето на неговите стремежи.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони