Министерот Алити на Самитот за Западен Балкан 2022 во Приштина

Приштина, 25 октомври 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити учествува на Самитот за Западен Балкан 2022 година: Градење мостови за мир, просперитет и солидарност,  во организација на ,,Економист“ и со поддршка на Владата на Косово, што се одржува во Приштина.

Овој самит има важна улога во справувањето со предизвиците и можностите за дигитална трансформација, особено затоа што на едно место собра лидери, официјални претставници и бизнисмени од регионот, Европа, САД, меѓународни институции, деловни и финансиски лидери, академски кругови.

Тие ќе го споделат своето знаење и идеи, овозможувајќи раст, стабилност и соработка во економијата и во многу други сегменти во регионот и пошироко.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони