Работна средба со претседателот на УПОЗ Трпе Деаноски

Скопје 20 октомври 2022

На денешната средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и Трпе Деаноски, претседателот на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ), се разговараше за предизвиците и моменталната состојба на вработените во јавната администрација.

Овој синдикат веќе ја формираше синдикалната единица при МИОА, и претседателот на оваа единица беше претставен на средбата како претставник во МИОА.

Министерот Алити уште еднаш ја потврди заедничката цел, дека јавната администрација и понатаму останува меѓу главните приоритети на МИОА и дека целосно сме посветени на тоа.

Во таа насока, министерот Алити изрази подготвеност за одржување на социјалниот дијалог и информираше дека сме посветени на поддршка на институциите, синдикатите и сите инволвирани страни за да се обезбеди подобрување на стандардите за вработените во јавниот сектор, што е непосреден услов за почеток на преговорите и членството на земјата во Европската Унија.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони