Работна средба Алити- Цури

Скопје, 17 октомври 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска ја посети Спомен куќата ,,Мајка Тереза“, каде што се сретна со директорот Насер Цури.

За време на работната средба се разговараше за можностите за соработка, како и за идните планови и активности на оваа институција која има значајна симболика и истакната културна вредност.

Министерот Алити му се заблагодари на директорот Цури за приемот, истакнувајќи дека МИОА е подготвено да ги поддржи сите институции во надминување на нивните предизвици, со цел успешно спроведување на нивната работа.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони