Министерот Алити се сретна со Шведската амбасадорка, г-ѓа Ами Ларсон Џаин
Скопје, 6 октомври 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска во Скопје се сретна со амбасадорката на Шведска, Нејзината Екселенција Ами Ларсон Џаин, со која ги потврдија одличните билатерални односи.
 
 
 

 
Претходното искуство на Шведска и непоштедливата поддршка за демократскиот развој на земјата, која го отвора патот за интеграција во ЕУ, е привилегија на земјата во промовирањето на демократските вредности и ја прави Шведска постојан сојузник и пријател, па затоа министерот Алити нагласи дека секогаш сме подготвени да соработуваме во подигање на овие вредности.
 
 
Соговорниците разговара и за напорите на МИОА во однос на реформите кои овозможуваат транспарентност и интегритет на институциите и ја зголемуваат благосостојбата на граѓаните.
 
Двајцата соговорници се согласија дека соработката ќе продолжи и во иднина.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони