Министерот Алити на Конференција на ITU (Меѓународна телекомуникациска унија) во Букурешт

Букурешт, 28 септември 2022

На маргините на Генералната конференција на ИТУ што се одржува во Букурешт, Романија, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити се сретна со Мариус Скуодис - министер за транспорт и врски на Литванија, како и со Томас Ламанускас - кандидат за заменик генерален секретар на ИТУ.

На оваа средба се разговараше и разменуваа искуства поврзани со развојот на дигитализацијата, вклучително и ангажман и проекти во оваа насока.

Министерот Алити и соговорниците ги истакнаа областите на соработка и размената на практики кои ќе помогнат во процесот на унапредување на дигитализацијата во нашата земја, а воедно ќе ги зајакнат односите меѓу двете земји.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони