Министерска конференција на Западен Балкан за РЈА и доделување награди за конкурсот PA Award 2022

Скопје, 14 септември 2022

Регионалната школа за јавна администрација(ReSPA) и ОЕЦД/СИГМА, утре, 15.09. 2022 година, со почеток во 09.30 часот, организираат министерска конференција на Западен Балкан за Реформа на јавната администрација, на која ќе се обратат претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачески и министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити.

Министерот Алити ќе учествува и на министерската панел дискусија на тема: ,,Што можат да направат јавните служби за подобро да ги задоволат потребите на граѓаните“.

За време на Конференцијата ќе бидат објавени и на свечена церемонија наградени победниците од конкурсот за институциите на јавната администрација од Западен Балкан(PA Award 2022) во главните категории: Дигитална трансформација, Управување со квалитет за подобрување на услугите и Јавна администрација за сите.
 
Сите заинтересирани, настанот можат да го следат и онлајн на линкот: https://youtu.be/Zosc8GcV-eo

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони