Отворена влада и сајбер безбедноста се две клучни столбови во процесот на дигитализација

Скопје, 30 август 2022

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска се сретна  со Марк К. Дитрих - потпретседател на East West Management Institute и Горан Лазаревски - Директор на Civic Engagement Project на УСАИД (ЦЕП).

Министерот Алити ја поздрави посветеноста на CEP за спроведување на стратешките реформи, фокусирани на одговорност, транспарентност, правда и антикорупција, за унапредување на реформите и членството во ЕУ.
Соговорниците разговараа и за плановите и предизвиците во однос на дигитализацијата, со посебен акцент на проектите за сајбер безбедност.
Алити ја истакна и важноста на досегашните соработки, како што е отворената влада (open government).
МИОА ќе остане партнер и поддржувач на секоја иницијатива во оваа насока, странките се договорија да останат во контакт, за да преземеме други чекори на соработка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони