Министерот Алити се сретна со амбасадорот на Република Косово, Флоријан Ќехаја
Скопје, 24 август 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска се сретна со  амбасадорот на Република Косово во Скопје, неговата екселенција, г. Флоријан Ќехаја.
Алити и Ќехаја, ги потврдија добрососедските односи и важноста од взаемна поддршка на двете земји, а ја продолжија дискусијата за актуелните состојби и предизвици, како и за идните планови и проекти кои ги продлабочуваат односите меѓу двете земји.
На средбата, Алити го информираше за одговорностите и должностите на МИОА, а особено за проектите од областа на дигитализацијата, кои претставуваат напори за ефикасност и професионалност на јавната администрација, која го олеснува животот на граѓаните и институциите.
Алити и Ќехаја се согласија да се сретнат и понатаму за да ставаат простор за конкретна соработка.
 

 

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони