Министерот Алити присуствуваше на централната манифестација за Денот на Армијата
Скопје, 18 август 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, со покана од претседателот на Република Северна Македонија, г. Стево Пендаровски, присуствуваше на централната манифестација за годишнината од Денот на Армијата.
 
 
Армијата на Република Северна Македонија продолжува со напорите да придонесе за безбедноста и одбраната на земјата, гарантирајќи ја благосостојбата на нашите граѓани.
 
 
Вреди да се напомене дека оваа армија сега е дел од најмоќната воено-политичка НАТО алијанса, која силно се развива и модернизира, за да обезбеди демократија, што го отвора патот за понатамошна европска интеграција.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони