Работен состанок Алити-Ивановска
Скопје, 17 август 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити денеска се сретна со г. Билјана Ивановска - претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата како и други членови на оваа комисија.
 
Соговорниците разговараа за идните планови и можности за соработка.
 
 
Алити ја информираше за заложбите за професионална јавна администрација која нуди квалитетни услуги за граѓаните.
 
Важноста на центарот за обука, академијата за е-учење и дигитализацијата во развојот на таква ефикасна и ефективна администрација заснована на интегритет, транспарентност и професионалност беше во фокусот дискусиите.
 
 
Алити нагласи дека МИОА е целосно подготвено и поддржува секаква соработка во оваа насока.
 
Странките се договорија дека ваквите продуктивни средби да ги продолжат и во иднина.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони