Работен состанок Алити-Даути
Скопје, 17 август 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити денеска се сретна со Амар Даути, директор на Јавното претпријатие од здравствениот сектор за потребите на Универзитетските клиники, Завод и Ургентниот центар Скопје.
 
 
Соговорниците разговараа за важноста и можностите на соработката меѓу двете институции во насока на развивање на администрација што е можно поефикасна и продуктивна.
 
Алити истакна дека МИОА, во оваа насока, секогаш е отворено за сите институции.
 
 
Странките се договорија да се сретнат и во иднина за конкретни активности.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони