Алити оствари работна средба со директорот на Агенција за катастар на недвижности, Тунџев
Скопје, 1 август 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска се сретна со директорот на Агенцијата за катастар на недвижности, Борис Тунџев.
 
“ Со директорот разговаравме за можностите за соработка и за напорите за дигитализирање на услугите, со цел да се олесни работата на институциите и животот на граѓаните”, рече министерот Алити
 
 
Алити нагласи дека Министерството за информатичко општество и администрација е отворено и ја поздравува секоја соработка што ја зголемува ефикасноста на работата на јавните институции.
 
Странките се договорија средбите да ги продолжат и во иднина.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони