Алити-Бомгартнер : Поддршката од Франција во евроинтеграцијата на Северна Македонија е добродојдена
Скопје, 22.07.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска се сретна со амбасадорот на Франција во Република Северна Македонија, неговата екселенција, Сирил Бомгартнер.
 
Важноста на соработката, актуелните состојби и предизвици како и добрите билатерални односи меѓу двете земји беа темите на кои разговара соговорниците.
 
 
Алити му се заблагодари на амбасадорот за неговата посета и го информираше за нашите напори во развојот на професионална администрација, која ќе ги исполнува европските стандарди и вредности како и проектите во дигитализацијата на администрацијата, да понудиме најквалитетни услуги со цел им го олесни животот на граѓаните.
 
 
Исто така, Алити, им се благодари за поддршката на Франција во контекст на процесите и заложбите за интеграција во Европската унија.
 
Двајцата соговорници се согласија да се сретнат и во иднина со цел продлабочување на соработката.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони