Алити-Јафаров: Имаме планови за унапредувањето на електронските системи
Баку, 30.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, при неговиот престој во Баку, Азербејџан, го посети Центарот за развој на „Е-Влада“ и се сретна со директорот на овој центар, г-дин Фариз Т. Јафаров.
 
 
На оваа средба разговараа за можностите, предностите, како и за важноста од развивање на употребата на „е-влада“ во поедноставување и олеснување на процесите за граѓаните.
 
Плановите за иднината, нашите напори за унапредување на електронските системи, нивното функционирање и имплементација во пракса беа исто така во фокусот на дискусиите.
 
 
Успехот на Државната агенција за јавни услуги и општествени иновации под покровителство на Претседателството на Република Азербејџан во овој поглед е индикатор кој го докажува квалитетот на услугите.
 
Соговорниците се договорија дека треба да ја продолжат соработката и дека ќе бидат во контакт за конкретни чекори.
 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони