Алити-Бежоска: Технолошките иновации да ги употребиме за подобрување на услугите
Скопје, 21.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска ја пречека на работна средба, гувернерката на Народна Банка на Република Северна Македонија, Анита Ангеловска Бежоска.
 
 
Двајцата разговараа за можностите за соработка во сферата на дигитализацијата.
 
“Иновациите што ги произведуваат новите технолошки модели, што ги олеснуваат и помагаат во подобрувањето на услугите, се едни од нашите приоритети. Затоа и се согласивме дека е важно да ги употребиме сите наши капацитети во реализацијата на нашите цели.”, се согласија соговорниците.
 
Алити и Бежоска ќе ја продлабочат соработката и ќе продолжат со средбите и во иднина за конкретни чекори.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони