Министерот Алити го пречека на работна средба директорот на Државен завод за статистика
Скопје, 17.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити денеска го пречека на состанок директорот на Државен завод за статистика, Апостол Симовски.
 
Со него разговараа за тоа колку е значаен процесот на дигитализација во функционализацијата на услугите кон граѓаните особено од услугите што ги дава нашата институција и Државниот завод за статистика.
 
 
Зголемувањето на дигиталните капацитети се потврди како еден потребен чекор особено во процесот на регистрирање на населението на Република Северна Македонија.
 
Алити и Симовски исто така разговараа и за можната надградба на ЦРН системот и ги анализираа заедничките полиња за соработка во иднина.
 
Се согласија да се сретнат и во иднина.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони