Министерот Алити се сретна со eден од основачите на EGA, Линар Виик
Талин, 15.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска на маргините на конференцијата Форум за Дигитална Безбедност на Западен Балкан што се одржува во Талин Естонија, се сретна со Линар Виик, член на советот за дигитално советување на претседателот на Естонија, мр. Алар Карис, и основач на ЕGA (E-Governance Academy).
 
Алити и Виик дискутира во врска со дигитализацијата и влијанието на овој процес во односите со граѓаните и институциите.
 
 
Двете соговорници ги разгледа можностите за соработка во сферата на иновативните инвестиции.
 
Тема за дискусија беше и креирањето на дигиталниот идентитет и можноста за негово употребување во процесот на комуникација со државните институции.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони