Министерот Алити се сретна со амбасадорката за дигитализација Неле Леоск
Талин, 15.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити, денеска на маргините на конференцијата Форум за Дигитална Безбедност на Западен Балкан што се одржува во Талин Естонија, се сретна со амбасадорката за дигитализација на Естонија, нејзината екселенција, Неле Леоск.
 
На оваа средба Алити и Леоск разговараа за улогата на амбасадорката за дигитализација во рамките на политичкиот систем и неговото значење во процесите на дигитализација.
 
 
Двајцата соговорници, ги разгледаа можностите за соработка со други институции каде соработката ќе се канализира преку амбасадорката.
 
Министерот Алити ја информираше амбасадорката за активностите на министерството и за плановите за во иднина.
 
Соговорниците се договорија да се сретнат и во иднина.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони