Балкатон 3.0: RCC ги поддржува најдобрите дигитални решенија во Западен Балкан

Советот за регионална соработка (RCC- Regional Cooperation Council) го објавува третото издание на регионалниот натпревар – Балкатон.

Апликациите се отворени од 6 мај до 16 јуни 2022 година, до 12:00 часот (CET+1).

Оваа година RCC има различни теми, а за секоја тематска тема, победникот(ците) ќе бидат наградени со награда од 10.000 евра.

Следејќи ја практиката од претходните натпревари на Балкатон, евалуацијата ќе се спроведува со поддршка на бизнисите и ИКТ професионалците од економиите на Западен Балкан и RCC.

Тимовите се охрабруваат меѓу своите членови да вклучат квалификувани поединци, компании за ИКТ, студенти, невладини организации, образовни институции, старт-ап компании итн.

Подетални информации на:

https://www.rcc.int/news/761/balkathon-30-info-session-set-for-friday-27-may-2022

https://rcc.int/balkathon

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони