Министерот Алити одржа говор во Светскиот Самит за Информатичко Општество
Женева, 02.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, веќе неколку дена присуствува во Светскиот Самит за Информатичко Општество во Женева.
 
 
Во неговиот говор, тој информираше за проектите, плановите и нашиот фокус во полето на дигитализацијата на администрацијата.
Исто така, министерот Алити истакна дека земјите треба да се ангажираат повеќе за соработка и унапредувањето на инфраструктурата за ИТ.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони