Работна средба со Генералниот директор на ЕРУ
Женева, 02.06.2022 г.
 
Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска во рамките на престојот во Женева, имаше работна средба со Генералниот Директор на Европска Радиодифузна Унија (ЕРУ), Ноел Цуран, и со другите преставници од ЕРУ : Ричард Бурнлеи, Директор на легислативното одделение , Ванеса О Конор, Директорка за односи со членките и за комуникации, и со Радка Бетчева, Раководител на секторот со односи со членки.
 
 
Алити збореше за плановите и предизвиците во сферата на медиумите нагласувајќи за важноста на придонесот на ЕРУ за да даваат поддршка во процесот на развивањето на медиумите и креирањето на можните стратегии.
Алити заедно со соговорниците се согласија да се сретнат и во иднина за конкретни чекори.
 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони